بهترین غذایی که پختم: ماجرای قیمه نذری و اشک شوق!
سلام دوستای گلم! امروز میخوام براتون از یه تجربه آشپزی بگم که فراتر از یه غذای خوشمزه بود. یه جورایی یه اتفاق معنوی و پر از حس خوب بود. این ماجرا برمیگرده به چند سال پیش، وقتی تصمیم گرفتیم برای محرم، یه نذری قیمه کوچیک بدیم.
راستش رو بخواید، من توی آشپزی یه کم استرسیم! همیشه میترسم یه جای کار خراب بشه. برای همین، از چند نفر از خانمهای باتجربه فامیل و همسایهها کمک خواستم. یه عالمه دستور قیمه مختلف جمع کردم و کلی توی اینترنت سرچ کردم. انگار داشتم برای یه مسابقه آشپزی بینالمللی آماده میشدم!

- ✅اولین و مهمترین نکته، انتخاب گوشت خوب بود. گوشت گوسفندی با کمی چربی، بهترین گزینه بود.
- ✅پیاز رو خیلی ریز خرد کردم و حسابی تفت دادم تا طلایی بشه. صبر و حوصله اینجا خیلی مهمه!
- ✅لپه رو از شب قبل خیس کردم و چند بار آبش رو عوض کردم تا نفخش گرفته بشه.
- ✅رب گوجهفرنگی رو خوب تفت دادم تا رنگش باز بشه و بوی خامیش از بین بره.
- ✅ادویهها هم که قلب هر غذایی هستن! من از زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و یه کم پودر هل استفاده کردم.
روز موعود فرا رسید. یه دیگ بزرگ خریده بودیم و همه مواد اولیه رو آماده کرده بودم. با استرس و البته کلی عشق و امید، شروع کردم به پختن قیمه. عطر ادویهها کل خونه رو پر کرده بود. هر از گاهی میرفتم یه کم زعفران دم میکردم و بهش اضافه میکردم.
چند ساعت طول کشید تا قیمه جا بیفته و به غلظت دلخواه برسه. توی این مدت، مدام طعمش رو چک میکردم و اگه لازم بود، یه کم نمک یا ادویه اضافه میکردم. با هر بار هم زدن، یه صلوات میفرستادم و از خدا میخواستم که این نذری رو قبول کنه.
وقتی قیمه آماده شد، یه طعم فوقالعاده داشت. دقیقا همون طعمی بود که توی ذهنم تصور کرده بودم. همه کسایی که قیمه رو خوردن، کلی تعریف کردن و ازم خواستن که دفعه بعد هم براشون بپزم.
- ✅بهترین کاری که می تونید انجام بدید اینه که از مواد باکیفیت استفاده کنید.
- ✅صبر و حوصله داشته باشید و اجازه بدید غذا به آرامی بپزه.
- ✅ادویهها رو با دقت انتخاب کنید و به اندازه استفاده کنید.
- ✅از زعفران غافل نشید! زعفران، عطر و طعم بینظیری به غذا میده.
- ✅هنگام پختن غذا، با عشق و امید آشپزی کنید.
خلاصه تجربه ها در نی نی سایت (25 مورد):
- ✅گوشت خورشتی رو با پیاز داغ تفت بدین، خیلی خوشمزه تر میشه.
- ✅لپه رو حتما از قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
- ✅رب گوجه رو خوب تفت بدین تا رنگش باز بشه و بوی خامیش از بین بره.
- ✅دارچین رو زیاد نریزید، تلخ میشه.
- ✅لیمو عمانی رو آخر سر اضافه کنید تا غذا تلخ نشه.
- ✅اگه قیمه تون ترش شد، یه قاشق شکر بهش اضافه کنید.
- ✅اگه قیمه تون شیرین شد، یه کم آبلیمو بهش اضافه کنید.
- ✅برای خوشرنگ شدن قیمه، از زعفران و پودر پاپریکا استفاده کنید.
- ✅اگه وقت ندارید لپه رو خیس کنید، میتونید یه کم بجوشونیدش.
- ✅به جای آب، از آب گوشت برای پخت قیمه استفاده کنید.
- ✅دنبه گوسفندی طعم فوق العاده ای به قیمه میده (البته اگه دوست داشته باشید!).
- ✅یخ به قیمه اضافه کنید تا روغن پس بده.
- ✅برای اینکه قیمه وا نره، شعله گاز رو کم کنید.
- ✅از زودپز برای پخت سریع قیمه استفاده کنید.
- ✅برای سرو قیمه، از سیب زمینی سرخ کرده و پلو زعفرانی استفاده کنید.
- ✅یه کم گلاب به قیمه اضافه کنید تا عطرش بهتر بشه.
- ✅از چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده کنید.
- ✅پیاز رو رنده کنید به جای اینکه نگینی خرد کنید.
- ✅از پودر کاری به جای زردچوبه استفاده کنید.
- ✅برای تهیه قیمه نذری، از دیگ مسی استفاده کنید.
- ✅گوشت رو به اندازه های یکسان خرد کنید.
- ✅حتما در قابلمه رو بذارید تا قیمه زودتر بپزه.
- ✅توی قیمه کمی شکر بریزید، طعمش ملس میشه.
- ✅رب انار به قیمه اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه.
- ✅موقع پخت قیمه، دعای خیر کنید.
اما چیزی که بیشتر از همه خوشحالم کرد، حس خوبی بود که بعد از پختن این قیمه داشتم. یه جورایی احساس میکردم یه کار مهم و ارزشمند انجام دادم. دیدن لبخند رضایت کسایی که از این غذا خوردن، برام یه دنیا ارزش داشت.
از اون روز به بعد، دیگه از آشپزی نمیترسم. فهمیدم که اگه با عشق و علاقه آشپزی کنم، حتما نتیجه خوبی میگیرم. و مهمتر از همه، فهمیدم که غذا فقط یه وسیله برای سیر کردن شکم نیست، بلکه یه فرصت برای ابراز عشق و مهربونی به دیگرانه.
یادمه وقتی داشتم ظرف های نذری رو بین همسایه ها پخش میکردم، یه پیرزن مهربون با دستای لرزون ظرف قیمه رو ازم گرفت و برام کلی دعا کرد. همون لحظه یه قطره اشک از چشمم چکید. اشکی از خوشحالی، اشکی از قدردانی، و اشکی از حس خوب خدمت به دیگران.
بهترین غذایی که پختم: خلاصه تجربیات نی نی سایت
قورمه سبزی مامان پز!
از نی نی سایت یاد گرفتم قورمه سبزی رو با لوبیا چیتی و گوشت گوسفندی درست کنم. ترفندش اینه که سبزی رو خوب سرخ کنی ولی نسوزونی!لیمو عمانی رو هم آخر سر اضافه کن که تلخ نشه. یه قاشق رب انار هم طعمش رو محشر میکنه. یه خانم نوشته بود شنبلیله خشک هم تو عطرش خیلی تاثیر داره. مهمتر از همه اینه که با عشق پخته بشه!همیشه بوی خونه رو پر میکنه و همه رو دور هم جمع میکنه.
زرشک پلو با مرغ مجلسی
یه کاربر نی نی سایت گفته بود مرغ رو اول تفت بده بعد با پیاز و ادویه بپز. بعدش توی فر بزار یکم طلایی بشه. زرشک رو هم با کره و شکر تفت بده که شیرین و خوشمزه بشه. برنج رو هم کته درست کن، خوشمزه تره. زعفران دم کرده هم که دیگه واجبه!با خلال پسته و بادام تزئینش کن. یه غذای شیک و مجلسی برای مهمونی ها.
ماکارونی ته دیگی
ته دیگ سیب زمینی رو همه دوست دارن ولی ته دیگ نون لواش یه چیز دیگست!یه نی نی سایتی گفته بود ماکارونی رو با گوشت چرخ کرده و سویا درست کن. رب و ادویه هم فراموش نشه. ته دیگ رو هم چرب و چیلی کن که حسابی برشته بشه. ماکارونی که دم کشید، بزار یه کم ته دیگش طلایی بشه. با سس گوجه فرنگی سرو کن. یه غذای ساده و خوشمزه برای شام.
آش رشته نذری
یه خانم نوشته بود آش رشته رو باید با سبزی تازه درست کنی. حبوبات رو هم از شب قبل خیس کن که نفخش بره. رشته آشی رو هم آخر سر اضافه کن که خمیر نشه. پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ هم که دیگه الزامیه!کشک رو هم رقیق کن و آروم آروم اضافه کن. یه آش خوشمزه و مقوی برای فصل سرما. وقتی بوش توی خونه میپیچه، حس خوبی میده.
کباب تابه ای زعفرانی
یه نی نی سایتی گفته بود کباب تابه ای رو با گوشت چرخ کرده گوسفندی درست کن. پیاز رو رنده کن و آبش رو بگیر. زعفران دم کرده و ادویه هم اضافه کن. خوب ورز بده و توی تابه پهن کن. با حرارت ملایم بپز که مغز پخت بشه. با گوجه و فلفل کبابی سرو کن. یه غذای سریع و خوشمزه برای ناهار.
کتلت گوشت ترد و خوشمزه
یه کاربر نوشته بود سیب زمینی رو آبپز و رنده کن. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویه هم اضافه کن. خوب ورز بده و توی روغن داغ سرخ کن. نکته اش اینه که روغن داغ باشه و کتلت ها نازک باشن. با نون باگت و خیارشور و گوجه سرو کن. یه ساندویچ خوشمزه و نوستالژیک. بچه ها عاشقش میشن.
کوکو سبزی مجلسی
یه خانم نوشته بود سبزی کوکو رو ریز خرد کن. تخم مرغ، آرد، ادویه و گردو هم اضافه کن. توی تابه پهن کن و با حرارت ملایم بپز. وقتی یه طرفش سرخ شد، برگردون تا طرف دیگه هم سرخ بشه. با ماست و خیار سرو کن. میتونی داخلش زرشک هم بریزی. یه غذای سبک و خوشمزه برای شام.
دلمه برگ مو ترش و شیرین
یه نی نی سایتی گفته بود برگ مو رو از قبل بجوشون. برنج، لپه، گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه و ادویه رو با هم مخلوط کن. داخل برگ مو بپیچ و توی قابلمه بچین. آب، شکر، سرکه و رب انار رو با هم مخلوط کن و روی دلمه ها بریز. با حرارت ملایم بپز تا جا بیفته. یه غذای خوشمزه و پرطرفدار. طعم ترش و شیرینش محشره.
عدس پلو با گوشت قلقلی
یه کاربر نوشته بود عدس رو از قبل خیس کن. برنج رو هم آبکش کن. لایه لایه برنج و عدس رو توی قابلمه بریز. گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کن و قلقلی کن. گوشت قلقلی ها رو سرخ کن و روی عدس پلو بریز. دم کن تا جا بیفته. با کشمش و خرما تفت داده شده سرو کن.
خورشت قیمه نذری
یه خانم نوشته بود گوشت قیمه رو ریز خرد کن و تفت بده. پیاز رو هم تفت بده و لپه رو اضافه کن. رب گوجه فرنگی، ادویه و زعفران دم کرده هم اضافه کن. آب بریز و بزار گوشت و لپه بپزه. سیب زمینی سرخ کرده رو هم آخر سر اضافه کن. با برنج سرو کن. نکته اش اینه که باید خوب جا بیفته.
املت گوجه فرنگی آتیشی
یه نی نی سایتی گفته بود گوجه فرنگی ها رو رنده کن و توی تابه بریز. پیاز داغ و سیر داغ هم اضافه کن. تخم مرغ ها رو بشکن و روی گوجه فرنگی ها بریز. ادویه و فلفل هم فراموش نشه. بزار تخم مرغ ها ببندن. با نون تازه سرو کن. یه صبحونه یا شام سریع و خوشمزه.
دمپخت گوجه با طعم شمال
یه کاربر نوشته بود برنج رو با آب گوجه فرنگی و پیاز داغ دم کن. میتونی توش سیب زمینی هم بریزی. ادویه و سیر هم فراموش نشه. وقتی دم کشید، با ماست و خیار سرو کن. طعم شمال رو میده. خیلی راحته و خیلی خوشمزه. یه غذای ساده و گیاهی.
کوفته تبریزی اصیل
یه خانم نوشته بود برنج و لپه رو از قبل خیس کن. گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته، پیاز رنده شده و ادویه رو با هم مخلوط کن. خوب ورز بده و داخلش آلو، گردو و تخم مرغ آبپز بزار. توی سس گوجه فرنگی بپز. نکته اش اینه که باید خیلی آروم بپزی تا وا نره. یه غذای خوشمزه و مجلسی. مهارت میخواد ولی ارزشش رو داره.
آبگوشت دیزی سنگی
یه نی نی سایتی گفته بود گوشت با استخوان، نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کن. پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و ادویه هم اضافه کن. توی دیزی سنگی بپز. وقتی پخت، آبش رو جدا کن و موادش رو بکوب. با ترشی و سبزی خوردن سرو کن. یه غذای سنتی و خوشمزه. یاد قدیما رو زنده میکنه.
میرزا قاسمی خوش عطر و طعم
یه کاربر نوشته بود بادمجون ها رو کبابی کن. پوستشون رو بگیر و ساطوری کن. گوجه فرنگی ها رو هم رنده کن و توی تابه بریز. سیر داغ و پیاز داغ هم اضافه کن. تخم مرغ ها رو بشکن و روی بادمجون ها بریز. ادویه و فلفل هم فراموش نشه. با نون تازه سرو کن.
شوید باقالی پلو با ماهی
یه خانم نوشته بود باقالی ها رو از قبل بجوشون. برنج رو آبکش کن و با شوید و باقالی مخلوط کن. ماهی رو هم سرخ کن یا توی فر بزار. با سیر و ترشی سرو کن. یه غذای بهاری خوشمزه. بوش آدم رو مست میکنه. ماهی قزل آلا بهترین گزینه است.
کوفته برنجی آبدار و خوشمزه
یه نی نی سایتی گفته بود برنج نیم دانه رو بپز و له کن. گوشت چرخ کرده، سبزی کوفته و ادویه رو با هم مخلوط کن. خوب ورز بده و کوفته ها رو درست کن. توی آب جوش با رب و ادویه بپز. باید آروم بپزه تا وا نره. با نون سرو کن. یه غذای ساده و مقوی.
خورشت کرفس با عطر نعناع
یه کاربر نوشته بود کرفس رو خرد کن و تفت بده. گوشت رو هم تفت بده. پیاز داغ، نعناع و جعفری خرد شده هم اضافه کن. آب بریز و بزار بپزه. میتونی توش لوبیا چیتی هم بریزی. با برنج سرو کن. عطر نعناش خیلی دلنشینه.
خوراک لوبیا چیتی خوش طعم
یه خانم نوشته بود لوبیا چیتی رو از شب قبل خیس کن. پیاز داغ، رب گوجه فرنگی و ادویه رو تفت بده. لوبیا رو اضافه کن و آب بریز. بزار بپزه تا غلیظ بشه. با نون تازه سرو کن. یه غذای ساده و مقوی برای فصل سرما. میتونی توش سیب زمینی هم بریزی.
قیمه نثار قزوینی
یه نی نی سایتی گفته بود گوشت رو ریز خرد کن و با پیاز تفت بده. زرشک، خلال پسته، خلال بادام، خلال پرتقال و ادویه رو هم اضافه کن. برنج رو آبکش کن و لایه لایه با مواد گوشتی توی قابلمه بریز. دم کن تا جا بیفته. یه غذای مجلسی و خوشمزه. رنگ و لعابش آدم رو وسوسه میکنه. طعم بی نظیری داره.
مرغ ترش شمالی
یه کاربر نوشته بود مرغ رو تفت بده. گردو چرخ کرده، پیاز رنده شده، رب انار، سبزی معطر و ادویه رو با هم مخلوط کن. مرغ رو توی این مواد بغلتون و توی قابلمه بچین. آب بریز و بزار بپزه تا غلیظ بشه. با برنج سرو کن. طعم ترش و ملسش آدم رو به وجد میاره. یه غذای خوشمزه و محلی.
کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی
یه خانم نوشته بود بادمجون ها رو سرخ کن. پیاز داغ و سیر داغ هم درست کن. بادمجون ها رو بکوب و با کشک مخلوط کن. با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کن. میتونی گردو هم اضافه کنی. با نون سرو کن. یه پیش غذای خوشمزه و پرطرفدار.
املت قارچ و پنیر پفکی
یه نی نی سایتی گفته بود قارچ ها رو تفت بده. تخم مرغ ها رو با شیر و ادویه خوب بزن تا پفکی بشه. توی تابه بریز و قارچ ها رو روش بریز. پنیر پیتزا هم روش بریز و بزار پنیر آب بشه. با نون تست سرو کن. یه صبحونه یا شام خوشمزه و سریع. بچه ها عاشقش میشن.
خورشت بامیه عربی
یه کاربر نوشته بود بامیه ها رو تفت بده. گوشت رو هم تفت بده. پیاز داغ، گوجه فرنگی رنده شده، رب گوجه فرنگی و ادویه رو هم اضافه کن. آب بریز و بزار گوشت و بامیه بپزن. میتونی توش تمر هندی هم بریزی. با برنج سرو کن. طعم تند و ترشش خیلی خوشمزه است.
لوبیا پلو شیرازی با ته دیگ کاهو
یه خانم نوشته بود لوبیا چشم بلبلی رو از قبل بپز. برنج رو آبکش کن و با لوبیا و شوید مخلوط کن. ته دیگ کاهو بزار. گوشت چرخ کرده رو هم با پیاز و ادویه تفت بده و روی لوبیا پلو بریز. دم کن تا جا بیفته. با سالاد شیرازی سرو کن. یه غذای خوشمزه و سنتی.







منم پارسال برای اولین بار قیمه نذری پختم. یه نکته که یاد گرفتم این بود که پیاز رو بذارم تو آبکش تا آبش بره بیرون. اینجوری قیمه روغن کمتری میگیره و سبک تر میشه. سیر له شده هم که آخر کار میریزم توی قیمه عطرش رو دیوانه کننده میکنه.
تجربه جالبم این بود که واسه اولین بار لپه ها رو زیاد پختم و نرم شدن. دفعه بعد نصف زمان پخت لپه رو گذاشتم و نتیجه خیلی بهتر شد. پخت قیمه واقعا آزمون و خطا میخواد.